Goldrush Survivalrace 25 November 2017

Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en routezoeken middels kaart/kompas-oefeningen) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement. De grote diversiteit van deze nieuwe sport, de soms raadselachtige uitdagingen en de brute survivalaspecten worden in één grote sportieve cocktail gemengd met de Sans GOLDRUSH Survivalrace als eindproduct.

 

Duo´s dienen zich middels diverse IQ-opdrachten te verplaatsen per mountainbike, step, kano, rennend of een combinatie van deze, vanzelfsprekend gebruikmakend van kaart en kompas. Alle kaart/kompas onderdelen hebben een intelligentie opdracht als basis en daarom zijn niet alleen de snelle fietsers of goede lopers per definitie in het voordeel. De combinatie van deze IQ-opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek in de huidige sportwereld. Het meest complete team wint dus deze bikkelwedstrijd.

Daarom geldt ook dit jaar onze slogan: Survival with Mind & Muscle

In het hart van het mountainbike-Walhalla, zal o.a. het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en vanzelfsprekend onze prachtige gemeente Hellendoorn wederom fungeren als strijdtoneel voor sportfanaten die vele uren lang, de strijd onafgebroken met elkaar en de elementen aangaan. Vanwege het bijzondere landschap zal het deelnemersaantal worden “beperkt”. We hebben dit jaar ruimte voor 100 koppels en zijn daarme de grootste wedstrijd van de BENELUX!

Stöppelhaene 23 t/m 27 Augustus 2017

Stöppelhaene, wordt jaarlijks gehouden in Raalte. Vijf dagen lang staat heel Raalte op zijn kop om deel te nemen aan allerlei activiteiten, feest te vieren en ook om elkaar te ontmoeten.

Haarlerbergloop 12 November 2017

We organiseren een pittige bijna geheel onverharde loop over akkers, zandwegen, bos- en heidepaden, in onze prachtige omgeving met flinke heuvels, ruime vergezichten en verrassende elementen.

Onze deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 1, 2, 5 of 10 km. De 2, 5 en 10 km maken deel uit van het Sallands Cross Circuit, dat dit jaar voor de 15e keer georganiseerd wordt en daarom uit 15 lopen bestaat. De 5 en 10 km maken tevens deel uit van de Cross League Oost. Informatie over deze competities vindt u op www.sallandscrosscircuit.nl

Diepe Hel Holterbergloop 28 Oktober 2017

5, 10 en 20 kilometer hardlopen door een supergezellig dorp en in de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug? Maak het mee!

Paarse Loper 19 t/m 3 September 2017

Eind augustus verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvel zoals elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Deze Paarse Loper wordt als het ware door de natuur voor u uitgerold om u gastvrij te ontvangen. De loper opent ook voor u de spreekwoordelijke deuren om alles wat paars is te kunnen zien, proeven, ruiken en ervaren. Om van dit schouwspel extra te kunnen genieten zijn er allerlei activiteiten, evenementen en arrangementen in de periode van 20 augustus tot en met 4 september georganiseerd.

Er valt voor jong en oud van alles te beleven in deze periode. Wandelliefhebbers kunnen deelnemen aan de Eindeloze Heuvelentocht: een meerdaagse wandeltocht onder begeleiding van gidsen, een schaapsherder en boswachter. Voor mindervaliden wordt er een toertocht georganiseerd.

En wilt u de heide eens op een andere manier beleven dan wandelend? Dan zijn er mountainbike arrangementen of is een rondrit op een comfortabele Italiaanse retroscooter een idee. Onderweg kunt u natuurlijk genieten van ‘levende paars’…. De horeca-ondernemers verzorgen speciale lunches en diners met ‘paarse accenten’. Natuurlijk kunt u ook blijven overnachten in één van vele accommodaties die de Sallandse Heuvelrug rijk is.Meer informatie vindt u op www.paarseloper.nl. Hier vindt u onder andere een activiteitenkalender, (verblijfs)arrangementen en ‘paarse menu’s’. Bij sommige activiteiten is vooraf inschrijven bij de betreffende organisatie nodig.

Katoentjestocht 20 Mei 2017

Door ervaren routemakers van “Wandelsport Haarle” zijn  mooie routes uitgezet in onze prachtige omgeving. Tijdens uw wandelingen geniet u volop van de natuurlijke van de textielgeschiedenis van Nijverdal. De eerste helft van de marathon gaat via de Eversberg over Hulsen, langs de Regge over Hellendoorn weer naar het startpunt. De tweede helft gaat door Nijverdal, langs de Regge richting Zuna, langs en door de Holterberg richting de finish. De tweede helft is tevens de route voor de halve marathon en deels van de halve marathon. De achtste marathon gaat naar het Doktersbos.

Let op: tussen zonsondergang en zonsopkomst is reflecterende kleding verplicht!

Leuk om te weten: na afloop gaan we met de muziek mee naar het centrum van Nijverdal, waar de wandelaars gastvrij worden ontvangen door burgemeester Mevrouw Raven. Op vertoon van het deelnemersbewijs kan bij de stand van de marktkooplieden een zakje met fruit, noten, broodje kaas e.d opgehaald worden, een bon voor gratis loempia, visje of patatje alsmede een lot waarmee men kans maakt op 250 euro aan waardebonnen.

Bakkerij-Ijsmuseum Hellendoorn

Wilt u eens komen kijken? Dat kan, we hebben de mogelijkheid om grote groepen te ontvangen. Bij de koffie serveren wij desgewenst onze eigengemaakte overheerlijke krakeling of krentewegge. Voor kleinere groepen of individuele bezoekers beschikken we over een gezellig ingerichte lunchroom.

Openingstijden
Het museum is geopend vanaf de eerste dinsdag in april t/m de herfstvakantie (eind oktober)

maandag

13.00-17.00 uur
dinsdag t/m vrijdag

09.00-17.00 uur
zaterdag

09.00-16.00 uur
Op 2e paasdag, koningsdag, hemelvaartsdag en 2e pinksterdag is het museum gesloten.

 

Gedurende de meivakantie en de 8 weken zomervakantie is er op maandag- tot en met vrijdagmiddag een rondleiding door het museum o.l.v. een gids met een bakdemonstratie.

In de 2 weken herfstvakantie zijn er rondleidingen op de dinsdag- en woensdagmiddag.

De aanvang van alle rondleidingen/ demonstraties zijn om 14.00uur

Reserveren is niet mogelijk

(Voor groepen van minimaal 15 personen kan een afspraak gemaakt worden voor een rondleiding/bakdemonstratie (ook buiten de schoolvakanties); zie onder “contact” en/of “Tips/Arrangementen”.)

Zie voor actuele informatie: http://www.bakkerij-ijsmuseum.nl/Algemeen.html
kinderen 0 tot 3 jaar gratis;
kinderen van 4 tot 11 jaar: € 2,50 per kind;
kinderen van 12 jaar en ouder: € 3,75 per kind

 

Arrangementen
Naast individuele personen hebben wij voor verenigingen, scholen en groepsreizen speciale arrangementen.
Vooral voor kinderen van basisscholen vanaf groep 4 blijkt het bezoek altijd weer een groot feest, omdat zij in de bakkerij een eigen broodje mogen bakken.
Voor kinderen vanaf een jaar of 8 organiseren we leuke verjaardagspartijtjes.

VVV
Ook de VVV Hellendoorn Nijverdal is bij ons gehuisvest, zodat wij u alle informatie over verblijf en activiteiten in het dorp Hellendoorn en wijde omtrek kunnen geven.

Outdoor Wilgenweard

Uitdagende uitjes op een unieke locatie
Indoor & outdoor activiteiten, zakelijke arrangementen en trainingen, sfeervolle zalen voor feesten, vergaderen en workshops.

Hellendoorn Rally 15 en 16 September 2017

Schaatsbaan Nijverdal Vanaf 1 December

Van 8 december tot 8 januari kan jong en oud weer genieten van de prachtige schaatsbaan op het Henri Dunantplein in Nijverdal.

December wordt wederom een maand vol gezelligheid en heel veel schaatsplezier!

Volg deze Facebook en blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom Schaatsbaan Nijverdal.