Omgeving

Wanneer u bij B&B Heanig an verblijft, dan verblijft u in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Haarle ligt in het centrum van Overijssel en daarom bent u overal dichtbij. Het dorp ligt aan de voet van de Sprengenberg, het natuurgebied dat vernoemd is naar het landgoed met de mooie witte toren. Deze toren is het symbool van Haarle geworden en in de volksmond heet het de ‘Palthetoren’, vernoemd naar de textielbaron van Wulften Palthe, die het landgoed stichtte.

 

De Sprengenberg maakt deel uit van het nationaal park de Sallandse Heuvelrug. Dit natuurgebied beschikt over de grootste aaneengesloten stukken heide van Europa en heeft een grote diversiteit aan flora en fauna. Het is dan ook een prachtig gebied om in te wandelen, fietsen, wielrennen of mountainbiken.

 

Er zijn verschillende vaste wandelroutes die op steenworp afstand van de B&B beginnen. Deze gaan door verschillende stukken bos, heide en zelfs boerenerven en onderweg komt u ook verschillende monumenten tegen.

 

Het gebied leent zich ook uitstekend voor recreatief fietsen, wielrennen en mountainbiken. Tussen Holten en Lemele barst het van de uitdagingen voor zowel de racefiets als de mountainbike. Het is één van de mooiste fietsgebieden van Nederland en u hoeft niet raar op te kijken als u tijdens het fietsen profrenners in training aantreft.

 

Rondom Lemele ligt volgens mtbroutes.nl de mooiste mountainbikeroute van Nederland. Daarnaast zijn er ook routes rondom Hellendoorn en Holten, elk met een eigen karakter en andere uitdagingen. Het is zelfs mogelijk om de routes van Hellendoorn en Holten (de zwarte- en de blauwe route) aan elkaar te fietsen. Beide routes starten op fietsafstand (10 min.) van de bed and breakfast.

 

Daarbij wordt jaarlijks het fietsevenement Sallands Mooiste ook georganiseerd in Haarle. Letterlijk op 200 meter afstand van de B&B starten dan de mooiste routes van het oosten. Dit evenement behoort tot de beste NTFU-events van de afgelopen drie jaar.

 

Naast de sportieve mogelijkheden, beschikt de omgeving ook over de nodige culturele- en historische hotspots. In twintig minuten bent u in de hanzesteden Zwolle en Deventer en hier vindt u verschillende musea, evenementen en historische architectuur. Ook muziekliefhebbers komen hier aan hun trekken. In Raalte worden jaarlijks het grootste bluesfestival en het grootste oogstfeest van Nederland georganiseerd. Ribs ’n Blues en Stöppelhaene zijn slechts tien kilometer van de B&B verwijderd en Dauwpop (hemelvaartsdag, Hellendoorn) is slechts op vijf kilometer afstand van uw verblijf.

 

En ook als u even wilt relaxen kan dat in een sauna in de buurt.

Wellness Centrum Nederland – Nijverdal

Wellness Centrum Nederland – Ommen

 

Het platteland is dus absoluut niet saai. Haarle ligt centraal in Overijssel en de natuurgebieden op de rand van Salland en Twente bieden tal van mogelijkheden. Mooie, oud-Hollandsche steden zijn binnen bereik en er zijn altijd evenementen en festivals waar u van verschillende aspecten van de Nederlandse, Twentse en Sallandse cultuur kunt genieten.