Paarse Loper 19 t/m 3 September 2017

december 9, 2016

Eind augustus verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvel zoals elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Deze Paarse Loper wordt als het ware door de natuur voor u uitgerold om u gastvrij te ontvangen. De loper opent ook voor u de spreekwoordelijke deuren om alles wat paars is te kunnen zien, proeven, ruiken en ervaren. Om van dit schouwspel extra te kunnen genieten zijn er allerlei activiteiten, evenementen en arrangementen in de periode van 20 augustus tot en met 4 september georganiseerd.

Er valt voor jong en oud van alles te beleven in deze periode. Wandelliefhebbers kunnen deelnemen aan de Eindeloze Heuvelentocht: een meerdaagse wandeltocht onder begeleiding van gidsen, een schaapsherder en boswachter. Voor mindervaliden wordt er een toertocht georganiseerd.

En wilt u de heide eens op een andere manier beleven dan wandelend? Dan zijn er mountainbike arrangementen of is een rondrit op een comfortabele Italiaanse retroscooter een idee. Onderweg kunt u natuurlijk genieten van ‘levende paars’…. De horeca-ondernemers verzorgen speciale lunches en diners met ‘paarse accenten’. Natuurlijk kunt u ook blijven overnachten in één van vele accommodaties die de Sallandse Heuvelrug rijk is.Meer informatie vindt u op www.paarseloper.nl. Hier vindt u onder andere een activiteitenkalender, (verblijfs)arrangementen en ‘paarse menu’s’. Bij sommige activiteiten is vooraf inschrijven bij de betreffende organisatie nodig.

Terug naar blog