Goldrush Survivalrace 25 November 2017

december 9, 2016

Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en routezoeken middels kaart/kompas-oefeningen) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement. De grote diversiteit van deze nieuwe sport, de soms raadselachtige uitdagingen en de brute survivalaspecten worden in één grote sportieve cocktail gemengd met de Sans GOLDRUSH Survivalrace als eindproduct.

 

Duo´s dienen zich middels diverse IQ-opdrachten te verplaatsen per mountainbike, step, kano, rennend of een combinatie van deze, vanzelfsprekend gebruikmakend van kaart en kompas. Alle kaart/kompas onderdelen hebben een intelligentie opdracht als basis en daarom zijn niet alleen de snelle fietsers of goede lopers per definitie in het voordeel. De combinatie van deze IQ-opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek in de huidige sportwereld. Het meest complete team wint dus deze bikkelwedstrijd.

Daarom geldt ook dit jaar onze slogan: Survival with Mind & Muscle

In het hart van het mountainbike-Walhalla, zal o.a. het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en vanzelfsprekend onze prachtige gemeente Hellendoorn wederom fungeren als strijdtoneel voor sportfanaten die vele uren lang, de strijd onafgebroken met elkaar en de elementen aangaan. Vanwege het bijzondere landschap zal het deelnemersaantal worden “beperkt”. We hebben dit jaar ruimte voor 100 koppels en zijn daarme de grootste wedstrijd van de BENELUX!

Terug naar blog